current location:Home > Share Photography > Vertically stacked, horizontally overlapping box units - Tokyo Commercial Complex

Vertically stacked, horizontally overlapping box units - Tokyo Commercial Complex

2022-11-27 02:08:02 [Light ] source:phoebeparke.com
Vertically stacked, horizontally overlapping box units - Tokyo Commercial Complex

The KASHIYAMA DAIKANYAMA mixed-use project is a new commercial complex designed by the architect for the large clothing company "Onward" in the Daikanyama area of ​​Tokyo. "Onward" is not only known for its clothing production, but also actively expands social and environmental projects such as resort and catering management. At the same time, the company has also continued to support Japan's cultural and sports undertakings. With the services provided in-house and thoughtful design, the KASHIYAMA DAIKANYAMA complex conveys to the public the vast and unique territory that the company is involved in. ▼The exterior project of the complex building should have a large scale according to the type of building, but the architects consciously controlled the scale to make it harmoniously integrate into the surrounding environment. The entire complex can be seen as a geometry composed of small-scale box units, which are stacked vertically like a hill and overlap horizontally. This design method also allows the building to generate a large number of facades, and the sunlight penetrates into every corner of the interior with ease. ▼Architectural design concept ▼The box-shaped unit breaks the overall scale of the building and integrates into the surrounding environment ▼The entire complex is presented as a geometric body composed of small-scale box units Units are divided into different functional areas, which are separated or overlapped with each other throughout the building system, forming interesting spatial relationships with each other. For example, the café located in the basement allows pedestrians to gain a bird's-eye view of the interior atmosphere at the street level. ▼The cafe located in the basement allows pedestrians to get a top-down view of the interior atmosphere on the street level ▼In addition to the details of the exterior façade, the roof of each box-like structure serves as a terrace on the upper floor, and the outdoor stairs connect different Zones provide additional access to different floors and opportunities to further explore the building site and area. ▼The roof of each box-like structure is used as a terrace on the upper floor ▼Outdoor stairs connect different areas ▼The terrace space is located on the ground floor and connected to the first floor. The gallery and lounge area on the first floor can be used to hold various events and exhibitions . The second and third floors are the area for fashion products and upholstery, the restaurant on the fourth floor can seat up to 65 guests and connects to a small bar on the top floor of the fifth floor. The interior design of the complex emphasizes the external character of the structure and the overall design concept. The different functional areas of the overlapping part of the box-like structure are differentiated or integrated by a variety of materials and subtle changes in tones and textures. For example, the floor of the underground space uses two different kinds of gravel, which are mixed with each other as the ground material for the overlapping part of the two spaces. This material and texture operation method is applied to the entire space. The first floor is paved with cross-patterned terrazzo, and the second floor is made of fabric textured cement floor. The three-story marble floor has stone texture, and the glass reflects the marble texture. On the fourth and fifth floors, stone and wood are laid repeatedly according to a certain rhythm, and the stone and tile walls are also laid in the same way. ▼Material design diagram of overlapping space▼Entrance area of ​​underground cafe ▼Underground cafe is connected to the first floor Floor space ▼Terrazzo and wood floors distinguish different indoor areas ▼Entrance area on the second floor ▼Entrance space of the exhibition area ▼Exhibition space on the left side of the entrance area ▼The space on the second floor is used as a display area for fashion products and interior decorations ▼The space uses a concrete floor with fabric texture ▼Wall lighting details ▼Display furniture details ▼Three Floor entrance ▼The third floor is the same as the second floor, it is the display area for fashion products and interior decorations▼The front display area of ​​the counter ▼Details of the minimalist design of the display table▼The overall overview of the display area on the other side▼The rest and waiting area▼The fourth floor is a restaurant that can accommodate 65 guests and is connected to a small bar on the top floor of the fifth floor Contact ▼Dark color space composed of gold, black and yellow ▼The ground on the fourth floor is made of stone and wood in a certain rhythm. ▼Details of the dining area of ​​the restaurant bar ▼Private dining area Posting method ▼Public bar area ▼The relatively private area on the other side In order to create a homogeneous and continuous architectural experience and make the transition between indoor and outdoor natural, the architect regards the indoor and outdoor as a whole in the use of materials, keeping the two Similar proportions are used between decorative objects and furniture. For example, the interior furniture and lighting elements are designed with the details of the outdoor handrails incorporated. By using materials that are very similar to the interior furniture and echoing with the help of details, the architects strive to achieve a spatial experience that softly integrates "furniture", "interior" and "architecture" of different scales. ▼Interior and exterior design diagram ▼The architect regards the interior and exterior as a whole in the use of materials, while maintaining a similar proportion of the decorations and furniture between the two. The name of the complex "KASHIYAMA DAIKANYAMA" comes from the company's establishment in 1972 The original name of "Kashiyama Shoten" used at the time. The word "YAMA", which appears in both Kashiyama and Daikanyama, means "mountain" in Japanese. Therefore, the concept of "mountain" is continued in the design of logos used in logos, advertisements and original products: the letter "A" is designed in the shape of a mountain, and the two mountains overlap to form the letter "M". The logo is not only the name of the complex, but also presents the structure of the building itself, alluding to the spatial experience within the building. ▼The logo design continues the concept of "mountain": the letter "A" is designed in the shape of a mountain, and the two mountains overlap to form the letter "M" ▼ Logo design ▼ Advertising design ▼ Product design ▼ The warm lighting makes the building seem bright The lighthouse ▼ night view

(Responsible editor:Share Photography)

Recommended articles